Ράλι για ελληνικά τα ιταλικά ομόλογα

ιταλικά ομόλογα

Τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα κάνουν ράλι σύμφωνα με το Reuters με αφορμή τις ενδείξεις για τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία και τον θετικό θόρυβο από το Πεκίνο αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο.

Οι παράγοντες αυτοί ώθησαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ανέκοψαν τη συνεχή πτώση των αποδόσεων των ομολόγων παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 1,1% στις 14.05 (ώρα Ελλάδας), με αιχμή τα κέρδη 1,9% στην Ιταλία, όπου οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ.

Αυτό συνέβη μετά την ανακοίνωση από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση, παραμερίζοντας την εχθρότητά τους επί σειρά ετών, προκειμένου να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές και τη συνεπαγόμενη οικονομική αβεβαιότητα.

Οι δύο πλευρές μένει να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα πολιτικών και στα ονόματα των υπουργών, αλλά ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο και ο ομόλογός του από το Δημοκρατικό Κόμμα, Νίκολα Τσινγκαρέτι δήλωσαν ότι δεσμεύθηκαν να βρουν κοινό έδαφος για το καλό της χώρας.

Όσον αφορά την τελευταία εξέλιξη από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου, η Κίνα δήλωσε ότι συζητά με τις ΗΠΑ τον επόμενο γύρο των δια ζώσης εμπορικών συνομιλιών τον Σεπτέμβριο και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα ακυρώσει τα σχέδιά του για πρόσθετους δασμούς στο εμπόριο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ