Ρήγας: Μετά τον Αύγουστο δε θα έχουμε νέες δανειακές συμβάσεις

Ρήγας: Μετά τον Αύγουστο δε θα έχουμε νέες δανειακές συμβάσεις

«Μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα έχουμε νέες δανειακές συμβάσεις. Η χώρα θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και συνεπώς δεν θα υπόκειται σε επιτροπεία και αναγκαστική επιβολή μέτρων», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας

Πάνος Ρήγας: Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθεροποίησης

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας  σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” επσήμανε τη “σπουδαιότητα” της συμφωνίας του Μαΐου του 2016, που προβλέπει πως οι συνολικές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους δεν θα υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ και συμπλήρωσε ότι «όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθεροποίησης». Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, μέσα από μια δύσκολη επιλογή, να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πεδίο στην άσκηση πολιτικής και εξέφρασε την άποψη πως οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν στη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, ώστε να αξιολογηθεί συνολικά το έργο της.

Ο κ. Ρήγας τόνισε πως το ΔΝΤ οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θα συμμετέχει στη διαδικασία μετά τον Αύγουστο του 2018 και εκτίμησε πως η αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη θα ανοίξει νέες δυνατότητες απομείωσης του χρέους.

«Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για ανάπτυξη με όρους εντός του κράτους δικαίου και των νόμων»

Ερωτηθείς για την πορεία επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, σημείωσε πως «όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για ανάπτυξη με όρους εντός του κράτους δικαίου και των νόμων». Υπογράμμισε πως οι διαδικασίες των επενδύσεων έχουν απλοποιηθεί και υπάρχει πλέον ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των όρων της συμφωνίας και έκανε έκκληση για λογική και σύνεση από την πλευρά των επενδυτών. Για την περίπτωση των Σκουριών δήλωσε πως «δεν γίνονται επενδύσεις με λογική “Φαρ Ουέστ” και πως στα κράτη δικαίου οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται προς όφελος της κοινωνίας».

Σχολιάζοντας τις εκλογές της Κεντροαριστεράς ο κ. Ρήγας στάθηκε στην απουσία «ενός διαφορετικού προγραμματικού λόγου, που να διαφοροποιεί τον νέο φορέα από όσα διαμόρφωσε και έπραξε η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ