Η Ριάνα αγωνίζεται για την εκπαίδευση των νεαρών κοριτσιών στο Μαλαούι

Η Ριάνα προσφέρει ποδήλατα και υποτροφίες στο Μαλάουι

Rihanna_dinei_upotrofies

Η ποπ τραγουδίστρια, Ριάνα (Rihanna) συνεχίζει την υποστήριξη της στα νεαρά κορίτσια στο Μαλάουι. Η Ριάνα ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία που αφορά την εκπαίδευση νεαρών κοριτσιών στο Μαλάουι.

Το 2012 δημιούργησε το ίδρυμα Clara Lionel Foundation, το όνομά του οποίου προέρχεται από τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς της.

Μέσω του ιδρύματος CLF, που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική οργάνωση η τραγουδίστρια βοηθά παιδιά σε όλο τον κόσμο, χρηματοδοτώντας προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας για φτωχές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες που αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , η τραγουδίστρια της ποπ και r&b μουσικής συνεργάζεται με την εταιρία ανταλλαγής ποδηλάτων ofo για την υλοποίηση του νέου προγράμματος το CLF.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος υποτροφιών Global Scholarship Programme.

Τα ποδήλατα θα προσφερθούν στα κορίτσια που θα λαμβάνουν υποτροφίες στο Μαλάουι για να μπορούν να φτάνουν στο σχολείο με ασφάλεια.
«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νέα συνεργασία του Clara Lionel Foundation με την ofo, καθώς θα επιτρέψει πολλούς νέους σε όλο τον κόσμο να λάβουν μια ποιοτική εκπαίδευση και επίσης θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια του Μαλάουι να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια, περιορίζοντας τους πολύ μακρινούς περιπάτους που κάνουν από και προς το σχολείο μόνα τους», ανέφερε η τραγουδίστρια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ofo, Dai Wei πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα συνεργαστούμε με την Rihanna και το ίδρυμα Clara Lionel για αυτή την καινοτόμο πρωτοβουλία. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση των μαθητών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκλειδώσει κάθε γωνιά του πλανήτη με ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως και με το σύστημά μας ανταλλαγής ποδηλάτων».

Η Ριάνα επισκέφθηκε την αφρικανική χώρα στις αρχές του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων, με τους οποίους οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου εκπαιδευτικού μέλλοντος για το λαό της χώρας.

Προς το παρόν, μόνο το 8% των μαθητών στο Μαλάουι ολοκληρώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ