Ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη ελευθέρων επαγγελματιών

Ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ορθάνοιχτο «παράθυρο» ανοίγει για ελεύθερους επαγγελματίες και μπλοκάκια να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Οι οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ρυθμίζονται σε 120 δόσεις. Τούτο προβλέπεται με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία και δεν υπάγονται στις διατάξεις του ανωτέρω νομοσχεδίου. Πλέον, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις.

Ειδικότερα, η παράγραφος 21 του άρθρου 15 του νομοσχεδίου που βρίσκεται στην Επιτροπή της Βουλής προβλέπει τα εξής.: Παρέχεται η δυνατότητα στις εφορίες και στα ταμεία να προσφέρουν και σε ελεύθερους επαγγελματίες ρυθμίσεις των οφειλών τους. Δηλαδή, «κούρεμα» και διακανονισμό έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να χαμηλότερες από 50 ευρώ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Αν τώρα κάποιοι θεωρούν ότι η προϋπόθεση των 20.000 ευρώ αποκλείσει ένα σημαντικό αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, νομίζω ότι αυτή είναι απλώς μια αβάσιμη πρόσληψη. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου.

Πρόβλεψη και για όσους χρωστούν λιγότερα από 20.000

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ. Καθώς για και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα προσφέρουν ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που παρέχονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ