Κουρουμπλής: Θα απαντηθούν όλα για το ναυάγιο της Σαλαμίνας

«Η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε»

Κουρουμπλής: Θα απαντηθούν όλα για το ναυάγιο της Σαλαμίνας

Συνεχίζεται η άνιση μάχη για την αντιμετώπιση της καταστροφής από τη ρύπανση στον Σαρωνικό, μετά την διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο «Αγία Ζώνη II», που βυθίστηκε την Κυριακή, ανοιχτά της Σαλαμίνας.

Κουρουμπλής: Η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, η επιχείρηση απορρύπανσης βρίσκεται σε εξέλιξη. «Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και οδηγίες από την πρώτη στιγμή και η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν πάντα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν όλα»

«Έγιναν αμέσως ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρείες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινητοποιήσεις. Έχει πάει ήδη ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας, ο κ. Καλαματιανός, στην περιοχή, ενώ αμέσως έδωσα εντολή να σπεύσει επί τόπου και ο Αρχηγός του Λιμενικού, ο οποίος και πήγε. Από εκεί κι έπειτα πρόθεση του υπουργείου είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν πάντα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν όλα».

«Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) απέστειλε έγγραφο, με το οποίο καλεί την εταιρεία να καταθέσει εγγράφως στοιχεία για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών, όπως και μέτρα απορρύπανσης της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και μέτρα πρόληψης περαιτέρω πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας. Υπάρχει επίσης η πρόθεση από το ΥΠΕΝ, παράλληλα με τις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας, να καθοριστούν επιπλέον μέτρα αποκατάστασης του παράκτιου οικοσυστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ