ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα παράνομου ψυκτικού υγρού

παράνομου ψυκτικού υγρού

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία είχε ο ΣΔΟΕ καθώς κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα παράνομου ψυκτικού υγρού. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε αδήλωτος αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή του Αιγάλεω όπου και διαπιστώθηκε ότι εντός αυτού ήταν αποθηκευμένη τεράστια ποσότητα ψυκτικού υγρού, το οποίο έχει εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα και ήταν απαγορευμένο για κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1939 φιάλες FREON μίας χρήσης ενώ η συνολική ποσότητα παράνομου ψυκτικού υγρού που περιείχαν υπερβαίνει τους 23 τόνους. Η συγκεκριμένη κατασχεθείσα ποσότητα, αποτελεί ιστορικό ευρωπαϊκό ρεκόρ, σύμφωνα με την άποψη έμπειρων παραγόντων της αγοράς.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η μαύρη αγορά των ψυκτικών υγρών έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας.

Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά, έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι ουσίες αυτές τελούν υπό σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία , προκειμένου να αποκαλυφθούν τα  εμπλεκόμενα μέλη  στο κύκλωμα καθώς επίσης και ο τρόπος της παράνομης εισαγωγής και της εν συνεχεία  διάθεσης των επιβλαβών ψυκτικών υγρών εντός της χώρας.

 παράνομου ψυκτικού υγρού παράνομου ψυκτικού υγρού παράνομου ψυκτικού υγρού

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ