ΣΕΒ: Σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Θεόδωρος Φέσσας: Κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος

ΣΕΒ: Σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετατροπή της Ελλάδας σε έναν πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ σε συνέδριο που θα διοργανώσει στις αρχές του 2018, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο κ. Φέσσας μίλησε για την ανάγκη βιομηχανικής αναγέννησης της χώρας υποστηρίζοντας ότι η ελληνική βιομηχανία με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές της και να στηρίξει πολύ περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Θεόδωρος Φέσσας: Κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου, σημείωσε ότι η ανθεκτικότητα του Συνδέσμου «αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος».

«Η υπερεκατονταετής ιστορία του Συνδέσμου μας, όπως επέζησε μέσα από Παγκόσμιους Πολέμους, Εμφύλιο, Δικτατορία, διχασμούς και τόσες άλλες κρίσεις, η εσωτερική του σοφία και γνώση για τις βαθύτερες συναρμογές της ελληνικής οικονομίας, η ενότητα των μελών μας, είναι η δύναμή μας», τόνισε ο κ. Φέσσας.

Άκης Σκέρτσος: Τα μέλη του ΣΕΒ πραγματοποιούν το 65% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι τη χρονιά που πέρασε τα μέλη του ΣΕΒ αυξήθηκαν κατά 30%. «Τα μέλη μας στηρίζουν έμπρακτα τα δημόσια έσοδα, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν, επενδύουν, εξάγουν και πραγματοποιούν το 65% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε ως εθνικό στόχο τις επενδύσεις τονίζοντας ότι με αυτόν τον στόχο θα συμπορευτούν εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και κοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσουν στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο Chief Economist του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Rolf Strauch, με θέμα: «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και το στοίχημα της ανάπτυξης».

Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, κ. Prem Watsa. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρόεδρου του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρου Φέσσα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ