Σκουπίδια και αριστερές ιδεοληψίες

Σκουπίδια και αριστερές ιδεοληψίες

Το απόγευμα σήμερα, εν μέσω «οροσειρών» από σκουπίδια στις πόλεις τις χώρας, πρόκειται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας,  ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων τους σε  συμβάσεις αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», χαρακτηρίζοντάς της «ως εκτός τόπου και χρόνου», με βάση και τις σχετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πάνος Σκουρλέτης: Ανοίγουν το δρόμο σ’ όσους θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Νίκος Τράκας: Για τρεις ημέρες θα δοθούν σε ιδιώτες 193.000 ευρώ για αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στις πόλεις, με τις μολυσματικές ασθένειες και τις επιδρομές των τρωκτικών να βρίσκονται προ των πυλών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ, Νίκος Τράκας τόνισε ότι «για τρεις ημέρες θα δοθούν σε ιδιώτες 193.000 ευρώ για αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη με έναν λαό που του έχουν κόψει τη ζωή».

Εδώ, όμως, ακριβώς είναι που μπερδεύονται ή προσπαθούν να μας μπερδέψουν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Νίκος Τράκας. Κύριοι, δεν είναι κακό να ανατεθεί η αποκομιδή των απορριμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες. Κακό είναι να αποτελέσουν τα σκουπίδια ένα ακόμη μέσο για απομύζηση του κράτους από ιδιωτικά συμφέροντα.

Σκουπίδια κι αριστερές ιδεοληψίες

Κύριε, Σκουρλέτη, ως αριστερός υπουργός Εσωτερικών, πρέπει ν΄αφήσετε τις ιδεοληψίες του παρελθόντος στην άκρη. Πλέον, οφείλετε ως κυβέρνηση που είστε να φροντίζετε τη κατανομή των κρατικών κεφαλαίων με ορθολογικό και διαφανή τρόπο κι όχι απλά ν’ αποφεύγετε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις όπως ο διάολος το λιβάνι.

Κύριε, Τράκα, εσείς κι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων, συμβασιούχοι και μόνιμοι, καθημερινά κάνετε τη βρώμικη δουλειά για όλους εμάς. Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας ως εργαζόμενοι και ως ισότιμοι πολίτες αυτού του κράτους, αλλά όσον αφορά στη πρόσληψή σας σε μόνιμη θέση στο δημόσιο, είναι μόνο μία η οδός. Αυτή που ισχύει για όλους τους πολίτες αυτού του κράτους, ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ