Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

«Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν το καλοκαίρι του 2015, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη»

«Μάχη για την κληρονομιά του Σόιμπλε»

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν το καλοκαίρι του 2015, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη

Συγκεκριμένα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η πιο δραματική του στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015. «Την καθοριστική βραδιά μίλησα με την καγκελάριο δεκάδες φορές στο τηλέφωνο (…) Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη. Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει επ΄ αυτού και με τον κύριο Γκάμπριελ» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε και επισημαίνει ότι «o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως.

«Η κυρία Μέρκελ έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη»

Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» συμπληρώνει ο Σόιμπλε

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ