Σόιμπλε: Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Ελλάδας από αυτές του ΔΝΤ

Σόιμπλε: Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Ελλάδας από αυτές του ΔΝΤ

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση στήριξης προς την ελληνική πλευρά προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας  ως πιο ρεαλιστικές τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία, από εκείνες του ΔΝΤ.

Σόιμπλε: Πιο ρεαλιστικές προβλέψεις της Ελλάδας από αυτές του ΔΝΤ

«Ατυχώς για το ΔΝΤ, τα τελευταία δύο χρόνια, οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας είναι πιο ρεαλιστικές από εκείνες του Ταμείου», σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ για να συμπληρώσει: «Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης σήμερα ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ακόμη πως τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Το Brexit φρενάρει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ρεαλιστικό να γίνουν περαιτέρω βήματα προς την ολοκλήρωση των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το σημείο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την αποχώρησή της, ενώ υπογράμμισε πως τα εναπομείναντα κράτη μέλη πρέπει να είναι έτοιμα να σχηματίσουν «συμμαχίες των προθύμων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ