Σταθερή η εμπιστοσύνη των σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα

Το 81% των σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα σχεδιάζουν ν΄αναπτυχθούν

Σταθερή η εμπιστοσύνη των σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα

Την ελληνική αγορά εξακολουθούν να εμπιστεύονται οι σουηδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το παραπάνω προκύπτει από την «Έρευνα Επιχειρηματικού Κλίματος Ελλάδας», που διεξήχθη από το Σουηδικό Γραφείο Εμπορίου, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας και το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Το 81% των σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα σχεδιάζουν ν΄αναπτυχθούν

Τα αποτελέσματα της έρευνας, με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από 32 ανώτερα στελέχη, ανακοινώθηκαν χθες σε σχετική εκδήλωση της πρεσβείας και σύμφωνα με την έρευνα, οι σουηδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σχεδιάζουν να αναπτυχθούν με το 81% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αναμένει μεσοπρόθεσμη θετική αύξηση των εργασιών του κλάδου όπου δραστηριοποιείτα.

Οι εταιρείες αναμένουν επίσης ότι η επέκτασή τους θα οδηγήσει σε αύξηση του κύκλου εργασιών και κερδοφορία. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν μέτρια κερδοφορία. Πάντως, το 52% των εταιρειών εξετάζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε μεσοπρόθεσμη βάση και όπως σημειώνεται, αυτή η θετική προοπτική θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση της απασχόλησης.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, υπήρχαν πολλές εταιρείες με παγκόσμιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δις ευρώ όπως η H & M, η IKEA, η Volvo, η Electrolux, η Ericsson, η Oriflame και η Tetrapak.

Στην ομιλία της, ο Charlotte Wrangberg, πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «είναι η εποχή να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην Ελληνική αγορά. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες.Υπάρχουν σίγουρα κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ελληνο-σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σαρακάκης, δήλωσε ότι οι σουηδικές εταιρείες φαίνεται να είναι στο προσκήνιο αυτής της ανάκαμψης που σημειώνεται στη χώρα μας.

Το πλεονέκτημα του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού

Οι σουηδικές εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη απασχολούν περίπου 3.400 άτομα στην Ελλάδα. Εκτιμούν, λοιπόν, ότι τόσο η ανάπτυξη στον τομέα τους όσο και οι προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού του προσωπικού.

Το 34% των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το 71% πιστεύει ότι ο αριθμός των ειδικευμένων στελεχών στην Ελλάδα είναι υψηλός ή πολύ υψηλός και θεωρούν ότι αποτελεί ευκαιρία για σουηδικές εταιρείες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ