Στα χέρια των αρχών πολυμελής σπείρα ληστών και διαρρηκτών

Έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο του προέδρου βενζινοπωλών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες και εταιρείες, στην Αττική. Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αλλά και στο Ναύπλιο, συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί), τέσσερις άνδρες ηλικίας 30, 37, 40 και 42 ετών και δύο γυναίκες, 19 και 40 ετών, όλοι από τη Γεωργία. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα επιπλέον μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης Γεωργιανός.

Ληστείες σε εταιρείες και οικίες εδώ και 5 χρόνια

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, εδώ και πέντε χρόνια, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες και σε εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να μην κινδυνεύουν να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Η δράση της οργάνωσης περιελάμβανε κεντρικό συντονισμό, στρατολόγηση και εκπαίδευση των μελών, σχεδιασμό και παρακολούθηση των θυμάτων για τη συλλογή πληροφοριών για τις συνήθειές τους, αντικατάσταση των συλληφθέντων μελών και την προστασία τους, αλλά και τη χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας από τα ηγετικά στελέχη, που ήταν ο 37χρονος και ο 40χρονος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οργάνωση είχε και «ταμείο» για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της, με οικονομικό διαχειριστή τον 40χρονο. Στο ταμείο έβαζαν χρήματα όλοι οι κατηγορούμενοι, ενώ σε περίπτωση σύλληψης των μελών τα χρήματα χρησιμοποιούνταν για κάλυψη εξόδων για δικηγόρους και μεταφραστές ή ό,τι άλλο χρειαζόταν. Η ομάδα διέθετε και υποστηρικτικά μέλη που παρείχαν με κάθε μέσο διευκόλυνση, εμφανιζόμενοι ως ιδιόκτητες αυτοκινήτων, ενοικιαστές διαμερισμάτων και άτομα που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν και να διαθέσουν τα κλεμμένα στα ενεχυροδανειστήρια.

Σχετικά με τη διαμονή των μελών της, η οργάνωση ακολουθούσε επίσης την πρακτική που ακολουθούν όλες οι αντίστοιχες του γεωργιανού οργανωμένου εγκλήματος, όπως ενοικίαση διαμερισμάτων με στοιχεία γυναικών από την Γεωργία, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, ενώ τα ενοίκια πληρώνονταν από τα έσοδα της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ