Σπίρτζης: ΝΔ και ΜΜΕ στηρίζουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες

«Για ορισμένες επενδύσεις η ΝΔ έχει αναλάβει εκτός από το Γραφείο Τύπου και τη διεκπεραίωση»

Σπίρτζης: ΝΔ και ΜΜΕ στηρίζουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες

Για χρόνιες παθογένειες, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με τις πλημμύρες στη Σαμοθράκη, τονίζοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αλφα» και «247», επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή, έχει ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών στις οικίες και στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν οι πληγέντες να πάρουν μία πρώτη κρατική αρωγή.

Χρήστος Σπίρτζης: Για ορισμένες επενδύσεις η ΝΔ έχει αναλάβει εκτός από το Γραφείο Τύπου και τη διεκπεραίωση

Ερωτηθείς για τα εμπόδια στην πρόοδο των επενδύσεων της Eldorado και του Ελληνικού, είπε ότι «δεν πάνε πακέτο» και ότι έτσι το εμφανίζει η ΝΔ – γιατί η ΝΔ είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε» για τους δικούς της επιχειρηματίες και τα δικά της πολιτικά σχήματα. «Είναι αξιοπρόσεκτο», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, «ότι για μερικές επενδύσεις ή για μερικούς επιχειρηματίες, η ΝΔ έχει αναλάβει εκτός από το Γραφείο Τύπου και τη διεκπεραίωση. Δεν μας λένε όταν καθυστερεί ο επενδυτής να υποβάλει τα στοιχεία που πρέπει για την αδειοδότηση, τι γίνεται. Κοιτάνε μόνο τη μία πλευρά», είπε, τονίζοντας ότι ο επενδυτής στο Ελληνικό έχει αργήσει 6 με 7 μήνες να υποβάλει τους απαραίτητους φακέλους, αλλά «δεν είδαμε κανένα δημοσίευμα για καθυστέρηση από την πλευρά του επενδυτή».

«Το ΚΑΣ κάποια στιγμή πρέπει και αυτό να προσπαθήσει να μην έχει τόσο χρονοβόρες διαδικασίες»

Σημείωσε πάντως, ότι «δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην γίνει το έργο στο Ελληνικό», ότι όλες οι υπηρεσίες, όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά και για άλλα δημόσια έργα, έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και πρέπει να τηρείται η νομιμότητα. Δέχθηκε ωστόσο, ότι «στην αδειοδοτική διαδικασία πάσχουμε» και ότι «το ΚΑΣ κάποια στιγμή πρέπει και αυτό να προσπαθήσει να μην έχει τόσο χρονοβόρες διαδικασίες».

Ερωτηθείς για επικείμενη νομοθετική ρύθμιση που αφορά αυτοκινητιστές που λειτουργούν με ηλεκτρονικές εφαρμογές, είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν φροντίσει να υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη νομοθεσία, ώστε κάποιες εταιρείες να δραστηριοποιούνται παραβατικά. Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι μαζί με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στηρίζουν «σαν μία γροθιά», αυτήν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ