Σπίρτζης: Πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία από την Ιόνια Οδό

«Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης σε ολόκληρη τη χώρα»

Σπίρτζης: Πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία από την Ιόνια Οδό

«Τεράστιο έργο» με πολλαπλά οφέλη για το «σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων και κατ΄επέκταση για την οικονομία» χαρακτήρισε το έργο της Ιόνιας Οδού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

Χρήστος Σπίρτζης: Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης σε ολόκληρη τη χώρα

Το συγκεκριμένο έργο, που ουσιαστικά συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, αλλάζει τον κυκλοφοριακό χάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, όπως είπε ο υπουργός, “αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί από το λιμάνι της Πάτρας προς τη Θεσσαλονίκη, πλέον, όσον αφορά τον χρόνο και το δίκτυο, η διαδρομή είναι πολύ πιο εύκολη και λιγότερος ο χρόνος (που απαιτείται)”. Αυτό -σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη- σημαίνει ότι αλλάζουν πολλά σε σχέση με τις παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, γιατί οι οδικοί άξονες δεν αφορούν μόνο τη μετακίνηση των πολιτών με ασφάλεια, αλλά έχουν πολλαπλά οφέλη στην παραγωγική δραστηριότητα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το τμήμα Αντίρριο – Κλόκοβας δεν έμεινε καθόλου πίσω (σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής), λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό το τμήμα έπρεπε να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2017 και παραδίδεται τώρα, μήνες νωρίτερα.

Υποψήφιες για ρεκόρ Γκίνες οι σήρραγγες

«Είναι ένα έργο στο οποίο έγιναν οι σήραγγες σε χρόνο ρεκόρ, είναι μάλιστα υποψήφιος ο χρόνος της κατασκευής των σηράγγων αυτών για να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το μικρό τμήμα που απομένει για την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού θα είναι έτοιμο πριν τον Αύγουστο για να παραδοθεί για πλήρη χρήση.

«Μέλημα μας να πάμε σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων»

Αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι «τα διόδια είναι ένα από τα μελανά σημεία των συμβάσεων αυτών». Και, συμπλήρωσε, «το λέω αυτό γιατί έγινε ένας σχεδιασμός που δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την κοινωνία, την οικονομική κρίση, το πώς μπορεί να συμβάλλει θετικά η χρήση του αυτοκινητοδρόμου στο ξεπέρασμα της κρίσης».

Οπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, «το δικό μας μέλημα είναι να πάμε σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, ήδη ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό». Και, πρόσθεσε, «δεύτερον, θα επιχειρήσουμε να πάμε σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους προκειμένου να μπορεί ο χρόνος να είναι ένα μεταβλητό μέγεθος για την παραχώρηση, άρα να μπορούμε να έχουμε μείωση των τιμών των διοδίων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ