Σταϊκούρας: Φορολογική κόπωση, κατασχέσεις κι εσωτερική στάση πληρωμών

Χρήστος Σταϊκούρας: Στα 400 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

Σταϊκούρας: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους

Η «Φορολογική “κόπωση” των πολιτών λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους και η εσωτερική στάση πληρωμών του Κράτους και έσοδα από κατασχέσεις συνθέτουν την εικόνα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού» τονίζει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, «τα φορολογικά έσοδα διαμορφώνονται σε χαμηλότερο επίπεδο από την περυσινή χρονιά, παρά την επιβολή πρόσθετων φόρων εφέτος».

Χρήστος Σταϊκούρας: Στα 400 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

Εξάλλου, «η εικόνα, σε πολλές επιμέρους κατηγορίες φορολογικών εσόδων, είναι εξαιρετικά ανησυχητική το μήνα Ιούλιο. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ο οποίος διαμορφώθηκε περίπου 400.000.000 ευρώ κάτω από τον στόχο», όπως τονίζει ο ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Κυβέρνηση επιβάλλει “αυστηρή δίαιτα” σε ευαίσθητους τομείς»

Επίσης, στο σκέλος των δαπανών, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «η Κυβέρνηση επιβάλλει “αυστηρή δίαιτα” σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η κοινωνική προστασία, οι δαπάνες περίθαλψης και οι επιχορηγήσεις των νοσοκομείων». «Οι πομφόλυγες για δήθεν κοινωνική ευαισθησία έχουν “πάει προ πολλού περίπατο”», δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Για ακόμη έναν μήνα, όπως τονίζει ο κ . Χρήστος Σταϊκούρας «οι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονται 32% – 35% χαμηλότερα τόσο από το στόχο όσο και από την περσινή χρονιά».

«Η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει επιβεβλημένες πολιτικές»

«Η εμπροσθοβαρής υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με σταδιακή μείωση της φορολόγησης των πολιτών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, είναι επιβεβλημένες πολιτικές. Πολιτικές που η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει», καταλήγει, στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταικούρας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ