«Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης»

Χρήστος Σταϊκούρας: Επιλογή που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και τελικά υπονομεύει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δε μπορεί να φέρει την κανονικότητα στην οικονομία

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι αποκαλυπτικά της ολοένα και πιο οδυνηρής πραγματικότητας», σημειώνει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης για υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», σε σχετική δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα:

 • 1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.
 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ.
 • Ενώ σε 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, όπως κυνικά παραδέχθηκε το οικονομικό επιτελείο της».

«Επιλογή που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και τελικά υπονομεύει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας.

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την αδιέξοδη πολιτική», καταλήγει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ