Στασινός: Αληθινή ανάπτυξη σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

«Αληθινή ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ χωρίς τον ιδιωτικό τομέα»

Στασινός: Αληθινή ανάπτυξη η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

«Πραγματική, αληθινή ανάπτυξη για την κοινωνία, σήμερα, σημαίνει δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός στο 1ο Συνέδριο «Υποδομών και Μεταφορών: Προοπτικές Ανάπτυξης».

Μάλιστα, πρότεινε, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την άμεση εκπόνηση ενός σοβαρού και αξιόπιστου αναπτυξιακού σχεδίου με τα αναγκαία έργα υποδομής. Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και μόχλευσης των περιορισμένων δημοσίων πόρων που υπάρχουν, με έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Γιώργος Στασινός: Αληθινή ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ χωρίς τον ιδιωτικό τομέα

«Είναι πεποίθησή μου ότι χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, αληθινή ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Στη νέα εποχή, που έχει ήδη αρχίσει, η χρηματοδότηση, ακόμη και στα λεγόμενα στο παρελθόν δημόσια έργα, θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα. Επομένως είναι σημαντικό να δημιουργηθούν ελκυστικές συνθήκες από την ελληνική πολιτεία για να επιθυμεί κάποιος να επενδύσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «Υποδομών και Μεταφορών: Προοπτικές Ανάπτυξης», που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, την Τετάρτη, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Δέσμευση των πόρων του Πράσινου Ταμείου για 3 επιπλέον χρόνια»

«Με το Πράσινο Ταμείο, θα μπορούσαμε με εφόδιο αυτά τα περίπου 4 δισ. ευρώ, με τη χρηματοροή που προβλέπεται και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν, μέσα σε ένα πλάνο έως 10ετίας από σήμερα να έχουμε κινητοποιήσει τριπλάσιους πόρους. Δηλαδή 12 δισ. ευρώ για περιβαλλοντικά έργα!» είπε ο Γ. Στάσινος και αφού υπογράμμισε ότι σε αυτή την προσπάθεια παράλληλα «χρειάζεται και συνοχή στο σχεδιασμό» επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Στασινός «δεν μπορεί να μαθαίνουμε εκ των υστέρων, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ότι αυτό σημαίνει δέσμευση των πόρων του Πράσινου Ταμείου επί 3 επιπλέον χρόνια».

Επιπλέον, αναφέρθηκε, στο θέμα των υψηλών εκπτώσεων, στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, καθώς και την απαραίτητη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός ευχαρίστησε και συνεχάρη τους δημοσιογράφους Νίκο Καραγιάννη και Φώτη Φωτεινό και τους συνεργάτες τους από τις ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης: Στο τέλος του 2017 ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ