Σταθάκης: «Εγγυημένο ότι δε θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος»

«Παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη και δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα»

Σταθάκης: Η Eldorado Gold δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε Ευρωπαϊκές χώρες

«Δεν θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό είναι εγγυημένο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Γιώργος Σταθάκης: «Παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη και δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα»

Σε ερώτηση για τα οικονομικά προβλήματα και τη χαμηλή αξιολόγηση της ΔΕΗ από διεθνείς οίκους, ο υπουργός Ενέργειας απάντησε: «Παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη και δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα».

Ανέφερε ότι σε συμφωνία με τους δανειστές γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν, το 2022, που ισχυρίζεται η ΔΕΗ ότι έχει απέναντί της το Δημόσιο, οι οφειλές για ΥΚΩ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα.

«Βασικός ενεργειακός πυλώνας της χώρας η ΔΕΗ»

Η ΔΕΗ, είπε ο υπουργός, θα είναι ο βασικός ενεργειακός πυλώνας στη χώρα με άνω του 50% παραγωγής και το σχετικό μερίδιο αγοράς, ενώ σημείωσε πως θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων. Διαβεβαίωσε, δε, πως «η λέξη από τη συμφωνία έφυγε και δεν θα πωληθούν υδροηλεκτικά».

Είπε, τέλος, ότι διασύνδεση με την Κρήτη προβλέπεται έως το 2022, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια μεγάλη επένδυση και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μεταξύ 2020-2021.

Διαβάστε επίσης: Σύμβουλο για το 17% της ΔΕΗ ψάχνει το ΤΑΙΠΕΔ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ