Στην Τουρκία θα κατασκευάζονται τα VW Passat και Skoda Superb

VW

Ο όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει τις επόμενες γενιές μοντέλων VW Passat και Skoda Superb στο νέο εργοστάσιό του, στην Τουρκία.

Το εργοστάσιο θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων, σύμφωνα με την ανάρτηση του Automotive News Europe.

Το εργοστάσιο θα κατασκευασθεί στη Μανίσα, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, στη δυτική ακτή της Τουρκίας. Η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2022.

Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί κυρίως στις εξαγωγικές αγορές και θα δημιουργήσει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας. Θα εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά και θα χρησιμεύσει ως κέντρο εξαγωγής για την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής.

Περίπου τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής των 300.000 οχημάτων θα αφορούν τη νέα γενιά του VW Passat.

Το εργοστάσιο θα επιτρέψει στην VW να μεταφέρει την παραγωγή του Passat από την Emden της Γερμανίας και να μετατρέψει το Emden σε εργοστάσιο κατασκευής μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα στη Skoda, να απελευθερώσει χώρο από το εργοστάσιό της στο Kvasiny, στη Τσεχία, όπου κατασκευάζει τώρα το Superb.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες της φετινής χρονιάς, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ, σε 212.605 οχήματα. Δύο χρόνια νωρίτερα πωλήθηκαν 481.982 οχήματα κατά την ίδια περίοδο.

Η νέα μονάδα θα επεκτείνει τον αριθμό των εργοστασίων της VW παγκοσμίως σε 123.

Στη Τουρκία έχουν εργοστάσια οι αυτοκινητοβιομηχανίες Fiat Chrysler, Renault, Ford, Toyota, Hyundai και Honda.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ