Οι σωστές αναλογίες των νοσηλευτών προς ασθενείς σώζουν ζωές

Στόχος του είναι να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των δημοσίων δομών Υγείας.

astheneis

Οι υπογραφές ήταν πάνω από 3000 για το ψήφισμα «Οι ασφαλείς Αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς, σώζουν ζωές».
Η συλλογή των υπογραφών, έγινε με σκοπό τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού ανά ασθενή, σύμφωνα με τους Διεθνείς Δείκτες.

Στόχος του είναι να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των δημοσίων δομών Υγείας πρόληψης, θεραπείας και περίθαλψης σε όλη τη χώρα σε Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο και Τριτοβάθμιο Επίπεδο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανήκει στην Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκίνησε τη 12η Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου.

Το σύνολο των υπογραφών που ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 3.000, θα υποβληθεί τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας όσο και στο Προεδρείο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πα.Σ.Ο.Νο.Π θα καταθέσουν το κείμενο του Ψηφίσματος με το σύνολο των Υπογραφών και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος σε Πολιτικό επίπεδο για τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες ώστε “να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα φροντίδας υγείας και στην ασφάλεια των ασθενών. Συνέπειες, που επιφέρει το ισχύον αναχρονιστικό κανονιστικό πλαίσιο και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό” , όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ