Προς μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχοι του δημοσίου

Την ευρύτερη συναίνεση της αντιπολίτευσης θα ζητήσει η κυβέρνηση

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για περίπου 30.000 συμβασιούχους του δημόσιου τομέα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ουσιαστικά τη μονιμοποίηση, θα προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Ευρύτερη συναίνεση των κομμάτων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Έθνος» σε δημοσίευμα της τονίζει πως η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σκοπεύει να καλέσει όλα τα κόμματα και να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν αυτή τη νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Σκουρλέτης: Δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για εργασιακή αποκατάσταση

Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και με τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων εργαζομένων που ήδη καταλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο. Η ρύθμιση θα αφορά όλους όσοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών υπάρχουν συμβασιούχοι 14 – 15 ετών που απασχολούνται σε προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, σε παιδικούς σταθμούς, ή ακόμα και σχολικές καθαρίστριες και πυροσβέστες που εργάζονται εξακολουθητικά με συμβάσεις, ενώ εξυπηρετούν διαπιστωμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ