Συμβολαιογράφοι: Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν

«Yποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού»

Συμβολαιογράφοι: Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν

H συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τα νέα κρούσματα επιθέσεων κατά συμβολαιογράφων που βρίσκονταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς, όπως ο νόμος τους επιβάλλει, όπως λένε.

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για «τη συμμετοχή και μάλιστα με ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, στα χθεσινά επεισόδια, προσώπου που έχει καταλάβει, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θέση με κορυφαίο θεσμικό ρόλο και έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου».

«Yποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε τέτοιου πλειστηριασμού»

Όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, αναφέρει η συντονιστική επιτροπή, «η διενέργεια του πλειστηριασμού αποτελεί σύμφωνα με το νόμο, καθήκον του συμβολαιογράφου, ο οποίος, εφόσον οριστεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού, οφείλει να τον διενεργήσει, αλλά αντίστοιχα αποτελεί υποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε τέτοιου πλειστηριασμού».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι χθες, με αφορμή αστήρικτες καταγγελίες από πρόσωπα που δεν είχαν κανονικά το δικαίωμα να βρίσκονται σε απόσταση επαφής με τους συμβολαιογράφους, ταλαιπωρήθηκαν για ώρες οι συμβολαιογράφοι σε αστυνομικό τμήμα, «μόνο και μόνο επειδή προσπάθησαν να πράξουν αυτό που ο νόμος τους επιβάλλει, όπως, προς τιμήν τους, αμέσως διέγνωσαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, μόλις επιλήφθηκαν της υπόθεσης».

«Η προσπάθεια εκφοβισμού με μεθόδους τραμπουκισμού δεν θα περάσει»

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η προσπάθεια, όμως, εκφοβισμού μας, με μεθόδους τραμπουκισμού και στη συνέχεια με αστήρικτες καταγγελίες, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει».

Κλείνοντας, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει:

«Δεν μπορούμε, λοιπόν και εμείς να μην αναρωτηθούμε: Μήπως, πίσω από όλα τα μεγάλα λόγια, ο καυγάς γίνεται για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων άμεσα συνδεδεμένων με τη διαδικασία πλειστηριασμού;».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ