Θεοχαρόπουλος: Η συμφωνία στο Eurogroup οδηγεί σε εμβάθυνση της κρίσης

Θεοχαρόπουλος: Στοχος η 2η θέση στις εκλογές για το Κίνημα Αλλαγής

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε εμβάθυνσή της», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείo 104,9 FM”.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η χώρα δεν κέρδισε ούτε στο χρέος, ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στην άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση

«Αυτό που υπογράφτηκε δεν μπορεί να βγει, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε εμβάθυνση της κρίσης και σε μια κατάσταση για χειροτέρευση της πραγματικής οικονομίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε και εξήγησε ότι η αξιολόγηση τέλειωσε πολύ καθυστερημένα, ενώ το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, “η χώρα πήρε την αυτονόητη και καθυστερημένη δόση, αλλά δεν κέρδισε ούτε στο χρέος, ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στην άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση”.

«Το αποτέλεσμα είναι διαρκές μνημόνιο-διαρκής λιτότητα»

Ειδικά για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε: «Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ακριβώς σημαίνει διαρκές μνημόνιο, διαρκή λιτότητα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για πέντε χρόνια 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και είναι αδιανόητο να δεσμεύεται η χώρα για συγκεκριμένο ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2055 και για το 2060. Δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής». Για τα χρήματα που θα λάβει η χώρα εκτίμησε ότι από αυτά «πάνω από το 90% θα επιστραφεί κατευθείαν πίσω για πληρωμή της δόσης και τα άλλα είναι κάποιες αυτονόητες πληρωμές οφειλών του δημοσίου».

Επίθεση και προς τη Νέα Δημοκρατία για τη διαρκή εκλογολογία

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «αντί να αντιπολιτεύεται ζητά κάθε μέρα εκλογές», ενώ υπογράμμισε ότι «η λύση είναι να ασκηθεί μια αποτελεσματική πολιτική» με προτάσεις. «Λύση είναι να δούμε τι μπορεί να γίνει για την επόμενη μέρα για τη χώρα, αν υπάρχει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Εγώ λέω ότι υπάρχει εντός της ευρωζώνης και εντός της ΕΕ γιατί εκτός η κατάσταση θα είναι τραγική για τη χώρα μας και γι αυτά που θα έρθουν» πρόσθεσε.

«Η ΔΗΜΑΡ έχει πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης σε όλους τους τομείς»

Αναφερόμενος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα γίνει από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου, το χαρακτήρισε «κατά κύριο λόγο πολιτικό και προγραμματικό, ακριβώς για να υπάρχει αυτή η πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης σε όλους τους τομείς».

«Πολυκομματικός φορέας απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ και τον συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ»

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε και λειτουργούμε ως ένας πολυκομματικός φορέας, συνεπώς τον Ιούνιο το συνέδριο έχει αυτή τη λογική. Μετά θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα ο ευρύτερος χώρος και η δική μου θέση είναι για έναν ενιαίο φορέα, μετά με υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων, γρήγορα, εντός του 2017 να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να υπάρξει ιδρυτικό συνέδριο στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, να δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας κεντροαεριστεράς και με ιδρυτικό συνέδριο και με εκλογή επικεφαλής από τη βάση. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι ο χώρος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ανασυγκροτηθεί ουσιαστικά απέναντι τόσο στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε έναν συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ