Χωρίς σύνταξη και περίθαλψη περισσότεροι από 2.000 ηλικιωμένοι ΕΒΕ

Συνεχίζονται οι ανέξοδες υποσχέσεις των κυβερνητικών φορέων

Ιανουαρίου

Καθημερινά, ασφαλισμένοι με χρέη στον ΟΑΕΕ συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και εξαιτίας των οφειλών τους στερούνται τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ), η Ομοσπονδία, καθημερινά, τηλεφωνήματα και επιστολές από ΕΒΕ που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Συνεχίζονται οι ανέξοδες υποσχέσεις των κυβερνητικών φορέων

Υπόσχεση ότι θα δρομολογηθεί λύση για τους 2.000 ηλικιωμένους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που δεν έχουν ούτε σύνταξη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξ αιτίας των χρεών τους προς το Ταμείο, έδωσε και πάλι ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος στον πρόεδρο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση, όταν έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 4/5/2017.

Την ίδια απάντηση έδωσε και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Θ. Μπακαλέξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στις 11/5/2017, όπου και εκεί ο Π. Τάτσης έθεσε το θέμα. Το ίδιο στερεότυπα απαντούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικά πάνελ, όπου το θέμα τίθεται με οξύτητα.

Καθημερινό φαινόμενο οι καταγγελίες ηλικιωμένων ασφαλισμένων

Καθημερινά γίνονται τηλεφωνήματα ή φτάνουν επιστολές ΕΒΕ που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας δεν λαμβάνουν σύνταξη και στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Και δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση για το συμψηφισμό των χρεών με τις συντάξεις που δικαιούνται, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα πέραν των 20.000 ευρώ χρέη, ώστε στη συνέχεια τα 20.000 ευρώ να συμψηφιστούν με τις συντάξεις που δικαιούνται.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Παναγιώτη Ηλιάδη απ’ την Πτολεμαΐδα στην οποία αναφέρει:

«Είμαι ασφαλισμένος από 1965 μέχρι το 1990 στο ΙΚΑ με συνολικό αριθμό ενσήμων 3297.

Από 1991 μέχρι το 2005 ήμουν ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.

Από 2005 μέχρι σήμερα είμαι άνεργος και κάνω μηδενικές δηλώσεις.

Έχω πληρώσει στον ΟΑΕΕ σε σύνολο (15 ετών δηλαδή 180 μήνες) τους 104 μήνες, δεν έχω πληρώσει 76 μήνες.

Μου ζητά ο ΟΑΕΕ να πληρώσω 40.614, 82 ευρώ από τα οποία το ποσό 24.454 ευρώ είναι το κανονικό και το ποσό είναι τόκοι 16.160 ευρώ».

Και καταλήγει με το ερώτημα:

«Πώς μπορώ να πάρω σύνταξη;».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ