ΕΝΔΙΣΥ: Ούτε μία επικουρική σύνταξη από το 2015

Μέρισμα

Για μη καταβολή ούτε της προσωρινής επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους συνταξιούχους κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), σε σχετική ανακοίνωσή του.

ΕΝΔΙΣΥ: Η αναμονή ξεπερνάει τα 4 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις

Συγκεκριμένα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων  τονίζει πως για όλες τις επικουρικές συντάξεις (και πριν από το 2015), οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αγγίζουν τις 110.000 και σε ορισμένες, η αναμονή ξεπερνάει τα 4 χρόνια. Οι συνταξιούχοι, όπως τονίζει, το ΕΝΔΙΣΥ, εκτός από το πάγωμα των επικουρικών δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή επικουρική σύνταξη.

Από 75.000 αιτήσεις καταβολής επικουρικής σύνταξης από 1ης/1ου/2015 δεν έχει καταβληθεί καμία ελλείψει μαθηματικού τύπου

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά έχουν υποβληθεί περίπου 75.000 αιτήσεις καταβολής επικουρικής σύνταξης, αλλά δεν έχει καταβληθεί ούτε μία σύνταξη καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί ο απαιτούμενος μαθηματικός τύπος. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει κάνει γνωστό ότι δεν είναι δυνατή η συλλογή των απαιτούμενων ειδικών δημογραφικών δεικτών και των προβλεπόμενων μεταβλητών που ζητούνται για την έκδοση του συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου.

Το 80% φτάνουν οι μνημονιακές μειώσεις

Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, οι μνημονιακές μειώσεις στις επικουρικές φτάνουν συνολικά έως και το 80%. Στις επικουρικές δεν καταβάλλεται ούτε καν προσωρινή σύνταξη, όπως συμβαίνει με τις κύριες συντάξεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ