Ευρεία σύσκεψη για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας

λίμνης Κορώνειας

Προσπάθεια με στόχο την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση, που έχει υποστεί διαχρονικά η λίμνη Κορώνεια, εντάθηκε στο τέλος της φετινής θερινής περιόδου, καθώς οι προσπάθειες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν για την αναστροφή της κατάστασης, δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Την αναγκαιότητα αποκατάστασης της λίμνης τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή όλων απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο κ. Αραβώσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών- Τομέα  Μακεδονίας & Θράκης, συγκαλεί αύριο Τρίτη ευρεία σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της λίμνης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ