Θεοδωράκης: «Το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει»

Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού

Ποτάμι: Ενημερωτικό βίντεο για τις εκλογές ηγεσίας της Κεντροαριστεράς

Την ανάγκη να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση τις επόμενες μέρες για να σταματήσει το «μαρτύριο της σταγόνας», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καθυστέρηση, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία της ΔΕΔΘ-Helexpo.

«Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να πείσει το κόμμα του, τους υπουργούς του, τους βουλευτές του, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει. Βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή. Η πολιτική αβεβαιότητα, η οικονομική αβεβαιότητα, μειώνει τη δραστηριότητα, μειώνει ακόμα και το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε το τέλος της αξιολόγησης» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απώλειες από την καθυστέρηση της αξιολόγησης

Και πρόσθεσε: «Βέβαια, όταν τελειώσει η αξιολόγηση πρέπει να κάνουμε και τον απολογισμό και να δούμε για άλλη μια φορά πόσα χάσαμε από αυτή την πολύμηνη καθυστέρηση και να μας πει η κυβέρνηση αν κάτι έχουμε κερδίσει. Το πόσα χάσαμε είναι δεδομένο. Για μας είναι δεδομένο ότι δεν κερδίσαμε, πέρα από το ότι δώσαμε ένα χρόνο στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα ΑΝΕΛ να πείσουν τους ανθρώπους τους στη Βουλή ότι αυτή η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης

Για την αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως είναι καλό να γίνονται οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και να βλέπουν τι περιθώρια υπάρχουν για επιμέρους συνεργασίες.

«Η πρωτοβουλία της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη είναι δική του και θέλω να τον ακούσω. Εμείς έχουμε πει ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μας ενώνουν όλους κι αυτά είναι τα πατριωτικά, αυτά που αφορούν τη χώρα μας, και υπάρχουν επιμέρους συμμαχίες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να λύσουν συνολικά τα προβλήματα προσδιορισμού του μέλλοντος της χώρας. Πρέπει να γίνονται, όπως οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, να λέει ο καθένας τις απόψεις του και να δούμε τι περιθώρια έχουμε για επιμέρους συνεργασίες”, επισήμανε.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη και αμέσως μετά είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ένα οικόπεδο που απλώς δίνεται σε εγγυήσεις στους εταίρους μας».

«Θα πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε ότι η χώρα μας είναι μόνο οικόπεδα και θα πρέπει να αξιοποιούμε αυτή τη χώρα και πέρα από την αξία του οικοπέδου. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει πολλά περιθώρια να αναπτυχθεί. Πρέπει να αποκτήσει διεθνείς συνεργάτες, να υπάρξουν στρατηγικοί εταίροι από τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να περιοριστεί η πολιτική σύγκρουση μέσα στη ΔΕΘ και θα πρέπει να παραμείνει ένας πόρος και ένα πόλος έλξης για ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ευρώπη», υπογράμμισε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ