Θεοδωράκης: Σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας

Θεοδωράκης: Σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας

«Η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα. Αποτελέσματα και μηδέν συνθήματα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα, σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί και τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Μπορούμε! Τώρα μπορούμε, γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του υπο διαμόρφωση νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, από τα Χανιά.

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας, να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας τις αιτίες που τον οδήγησαν στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα είναι: Δεξιά ή αριστερά!», είχε σημειώσει η έτερη υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κ. Φώφη Γεννηματά, και ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε αν αυτό προσδιορίζει και την επιλογή μετά τις εθνικές εκλογές. «Για μας, η αντίθεση είναι άλλη», σημείωσε ο κ. Στάυρος Θεοδωράκης: «Ανοιχτά συστήματα με επενδύσεις και νέο πλούτο ή κλειστά συστήματα με δανεικά και μνημόνια; Το κράτος των κολλητών ή τα συμφέροντα των πολλών;»

Αναφορικά με την απόφαση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη να μείνει ευρωβουλευτής και του Γιώργου Καμίνη να παραμείνει δήμαρχος, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως χαιρέτησε «την υποψηφιότητα του Καμίνη και του Ανδρουλάκη. Ο Νίκος εκπροσωπεί την νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος έχει πολύχρονη τριβή με θέματα αυτοδιοίκησης. Είμαστε σύμμαχοι, λοιπόν, στην προσπάθεια να δυναμώσουμε την παράταξη και να βρούμε σύγχρονες λύσεις. Ξαφνιάστηκα όμως όταν τους άκουσα να λένε ότι διεκδικούν την αρχηγία, αλλά αν κερδίσουν θα παραμείνουν και στις άλλες δουλειές τους!».

«Η παράταξη θα δουλεύει Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή που κλείνουν οι Βρυξέλλες ή μόνο τα απογεύματα που κλείνει ο δήμος Αθηναίων;»

«Δηλαδή; Η παράταξη θα δουλεύει Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή που κλείνουν οι Βρυξέλλες ή μόνο τα απογεύματα που κλείνει ο δήμος Αθηναίων; Ακούγεται προσβλητικό για τους αγώνες μας και την κοινή μας προσπάθεια. Κάποιοι από εμάς δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε το είναι μας σε αυτόν τον αγώνα. Δεν κρατήσαμε καμία καβάτζα και αυτό απαιτούμε να κάνουν και όσοι διεκδικούν ηγετικό ρόλο στο νέο κόμμα», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

«Όσοι θέλουν να ηγούνται πρέπει να παίρνουν τα ρίσκα τους για να πάρουν και οι πολίτες τα δικά τους»

«Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα της αυταπάρνησης και της ανιδιοτέλειας! Είναι σημαντική η στιγμή και δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές στο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες. Λεβεντιά και φιλότιμο έχει ανάγκη ο τόπος. Όσοι θέλουν να ηγούνται πρέπει να παίρνουν τα ρίσκα τους για να πάρουν και οι πολίτες τα δικά τους», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κ. Σταύρος Θεοδωράκης

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ