Θεοδωράκης: Αντιπαράθεση για τις πολιτικές θέσεις στην Κεντροαριστερά

«Οι κυβερνήσεις γίνονται με συμβόλαια των πολιτικών δυνάμεων. Δεν ισχύει το "δίνουμε τα χέρια και μοιράζουμε τις καρέκλες", όπως γινόταν μέχρι σήμερα εδώ»

Θεοδωράκης: Σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας

«Η μεγαλύτερη πολιτική μας προτεραιότητα είναι να βάλουμε μπροστά τους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε τίποτα, αυτούς που δεν ήθελαν να είναι έρμαια κομματικών μηχανισμών. Θα ήθελα η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων να είναι για πολιτικές θέσεις», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Κατάργηση του κομματικού κράτους, ανοιχτή παιδεία, μείωση τη​ς ​φο​ρολογίας

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Reader.gr σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι​ «η κατάργηση του κομματικού κράτους, η ανοιχτή παιδεία, η μείωση τη​ς ​φο​ρολογίας».

Ακόμη, σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη λειτουργία του νέου κόμματος στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ.Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως:

«​Ο​ι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα συντονίζονται υπό την καθοδήγηση της νέας ηγεσίας. Θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία και κοινή στάση. Δεν θα κάνουμε το ουρανοκατέβατο δώρο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μειώσουμε τις φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή».

Σε σχετική ερώτηση για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζει:

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν ένα μείγμα μιας ιδεοληπτικής αριστεράς, με λίγη από ακροδεξιά και συγκολλητική ουσία τον λαϊκισμό και την εξουσία. Οι νέες διαχωριστικές γραμμές που πάνε να στήσουν λοιπόν, γυρίζοντας και στον εμφύλιο, δεν πείθουν. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Το νέο κόμμα στο συνέδριο του, θα θέσει τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος. Μόνο με βάση αυτές θα μπορούσαμε να συνεργασθούμε με το πρώτο κόμμα για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη.

Οι κυβερνήσεις, όπως γίνεται στη Γερμανία και στην Ολλανδία, γίνονται με συμβόλαια των πολιτικών δυνάμεων. Δεν ισχύει το “δίνουμε τα χέρια και μοιράζουμε τις καρέκλες”, όπως γινόταν μέχρι σήμερα εδώ. Μιλάμε για ένα συμβόλαιο, λοιπόν, που εμείς θα βάλουμε τις μεγάλες προτεραιότητες. Και οι δικές μας προτεραιότητες είναι η κατάργηση του κομματικού κράτους, η ανοιχτή παιδεία, η μείωση της φορολογίας. Θα καταρτίσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι ένα μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους και να θέσει αυτό τους όρους της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ