Θεοδωράκης: Να φτιάξουμε ένα κόμμα που θ’ αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

Θεοδωράκης: Να φτιάξουμε ένα κόμμα που θ' αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

«Στις 12 Νοεμβρίου οι πολίτες θα ψηφίσουν για την εκλογή του αρχηγού του νέου προοδευτικού κόμματος. Και ψηφίζοντας για αρχηγό, επιλέγουν και την πλατφόρμα του νέου κόμματος. Γιατί αν το νέο κόμμα θέλει να είναι πραγματικά προοδευτικό, πρέπει να είναι μακριά από την ακαμψία των άκρων. Πρέπει να αναζητά τις λύσεις στο σήμερα και όχι στα παλιά βιβλία. Πρέπει να στέκεται μακριά από τις χρησιμοποιημένες ταμπέλες, μακριά από τον λαϊκισμό και μακριά από τον συντηρητισμό», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του υπο διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα matrix24.gr, υπό τον τίτλο: «Τι κόμμα θέλω να φτιάξουμε».

Σταύρος Θεοδωράκης: Να φτιάξουμε ένα κόμμα που θ’ αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

«Θέλω να φτιάξουμε ένα πραγματικά νέο κόμμα που θα εκφράζει όλους τους ανήσυχους προοδευτικούς πολίτες: κεντρώους, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, οικολόγους. Ένα κόμμα πολυτασικό που θα συνθέτει όλη αυτή την πολυμορφία απόψεων, αλλά όχι ομοσπονδιακό όπου ο καθένας θα έχει το δικό του φέουδο. Ένα κόμμα που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Δεν θα είναι ένα ιδεολογικά περιχαρακωμένο κόμμα, θα είναι ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν ότι αυτά τα κόμματα έχουν μέλλον», σημειώνει ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

«Να ανατρέψουμε το σύστημα του λαϊκισμού, του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού, το σύστημα των κολλητών»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «στόχος είναι να ανατρέψουμε το σύστημα του λαϊκισμού, του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού, το σύστημα των κολλητών. Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ανάγκη η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά ενός νέου προοδευτικού κόμματος που θα ενεργοποιήσει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Που θα κοιτάξει τολμηρά τους πολίτες και θα δώσει λύσεις από το μέλλον».

«Θα χτίσουμε τον νέο φορέα και θα αλλάξουμε τη χώρα με τους ανθρώπους που την κράτησαν όρθια, τους σιωπηλούς ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε τίποτε. Με τους ανθρώπους που ο αγώνας τους, ο καθημερινός τους αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια, προδόθηκε ξανά και ξανά από το πολιτικό σύστημα», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

«Από το παρελθόν πρέπει να κρατήσουμε τη φλόγα και να πετάξουμε τις στάχτες»

Ο πολιτικός χώρος που οραματίζεται ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς «είναι ένας χώρος με εντελώς νέο όνομα που να μην θυμίζει κάτι από το παρελθόν – για να σηματοδοτήσουμε το καινούργιο και στον τίτλο. Είναι ένα κίνημα – κόμμα με νέα ηγετική ομάδα που θα έχει στελέχη και από το παρελθόν, αλλά όχι μόνο από το παρελθόν, γιατί θα πρέπει να υπάρχουν στην πρώτη γραμμή κυρίως νέα δημιουργικά στελέχη της κοινωνίας. Υπάρχουν προφανώς και σωστά πράγματα που έγιναν αλλά αυτό που αφορά εμάς είναι να δώσουμε λύσεις από το μέλλον σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Από το παρελθόν πρέπει να κρατήσουμε τη φλόγα και να πετάξουμε τις στάχτες».

Το πλήρες άρθρο του επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κ. Σταύρου Θεοδωράκη ΕΔΩ:

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ