Στην Αθήνα επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών

Επιτάχυνση των επαφών για το χρέος θέλει η ελληνική κυβέρνηση

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι θεσμοί

Στην Αθήνα καταφθάνουν τις επόμενες ώρες οι εκπρόσωποι των θεσμών προκειμένου να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ εταίρων και οικονομικού επιτελείου. Στόχος των δύο πλευρών είναι να καταλήξουν στο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας(SLA), ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση.

Επιτάχυνση των επαφών για το χρέος θέλει η κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία για το πόσο γρήγορα θα εξελιχθούν οι συζητήσεις για το χρέος, καθώς στην Ουάσιγκτον καταγράφηκε για μια ακόμη φορά η διαφορά που χωρίζει ΔΝΤ και Γερμανία στο θέμα αυτό.

Πληροφορίες λένε ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες θα καθαρογραφεί η συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα προκειμένου το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στα μέσα του Μαΐου.

Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία αναμένεται το θέμα της Β αξιολόγησης να συζητηθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου όπου εκεί θα αποφασιστεί και η εκταμίευση της δόσης.

Τόμσεν: Κάναμε λάθος στις προβλέψεις μας

Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής Ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τομσεν, εξεπλάγην με τα αποτελέσματα της Ελληνικής οικονομίας και παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έκανε συνέχεια λάθος με την Ελλάδα.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι μεγαλύτερο από κάθε πρόβλεψη, δήλωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Δεν κατανοήσαμε τις συνέπειες των capital controls

«Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που ήρθαν στην επιφάνεια σήμερα είναι πολύ πάνω απ’ αυτό που προβλέπαμε. Πολύ παραπάνω απ’ οποιοσδήποτε προέβλεπε. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο περιμέναμε.

Τα πρώτα πέντε χρόνια κάναμε συνεχώς λάθος από την μια πλευρά. Υπερεκτιμουσαμε τη δημοσιονομική εικόνα. Τα τελευταία 1,5 χρόνια κάναμε ανάποδο λάθος. Ούτε εγώ, ούτε άλλοι κατανοήσαμε τις συνέπειες των capital controls. Είμασταν πολύ συντηρητικοί. Αυτό είναι ξεκάθαρο», ανέφερε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ