Ξεκινούν σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς

Στο επίκεντρο των επαφών ΔΕΗ και ιδιωτικοποιήσεις

Ξεκινούν σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς

Σήμερα ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στο ξενοδοχείο Hilton, μετά την αναμενόμενη επιστροφή της κ. Βελκουλέσκου και της διαπραγματευτικής της ομάδας

Επίκεντρο των συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17:00 αποτελούν ενέργεια και ΔΕΗ, με τις επαφές να συνεχίζονται στις 19:00 με κύριο θέμα το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

Με όπλο το πλεόνασμα προσέρχεται στη διαπραγμάτευση η Ελλάδα

Στη διαπραγματευτική του φαρέτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση μέσω υπερφορολόγησης το 2016 το οποίο σύμφωνα και με την Εurostat έφτασε το 3,9% του ΑΕΠ ή βάσει του τρόπου υπολογισμού του Μνημονίου ακόμη ψηλότερα, στο 4,2% του ΑΕΠ.

Ως την Κυριακή ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδα αναμένεται τεχνική συμφωνία (staff level agreement) η οποία πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί στις συζητήσεις του HIlton.

Την άλλη βδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή τα πολυνομοσχέδια που προγραμματίζεται να έχουν ψηφιστεί ως τις 15 Μαΐου.

Συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

Στόχος είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου να ανακοινώσει τη λεγόμενη συνολική συμφωνία.

Την επιστροφή της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Οι θεσμοί επιστρέφουν σήμερα, με στόχο να ολοκληρώσουν την τεχνική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Βαλέτα. Οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, και να διερκέσουν αρκετές ημέρες» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ