Βουνά τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Για τη μη παράταση των συμβάσεών και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους τους διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Βουνά τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Βουνά αρχίζουν να σχηματίζουν τα σκουπίδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των καταλήψεων στο αμαξοστάσιο του κεντρικού δήμου, στην Πυλαία, αλλά και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή του Φοίνικα, από συμβασιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ακύρωση της παράτασης των συμβάσεών τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο πρόβλημα

Για δεύτερη ημέρα, οι συγκεντρωθέντες δεν αφήνουν κανένα απορριμματοφόρο να εκτελέσει δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα αρκετοί κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του κέντρου, λόγω και των καταστημάτων εστίασης.

«Οι συγκεντρωθέντες συμβασιούχοι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους για αποκομιδή, παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Μόνο 10 οχήματα βγήκαν για αποκομιδή σκουπιδιών

Τα μόνα δέκα οχήματα που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να βγουν το πρωί από το αμαξοστάσιο ήταν αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ΑμΕΑ, για τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Διαμαρτύρονται για τη μη παράταση των συμβάσεών τους και τα δεδουλευμένα τους

Οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ακυρώνεται η παράταση των συμβάσεων τους, ενώ δεν έχουν λάβει και δεδουλευμένα.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης περιμένει να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων. «Στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία, το αμέσως επόμενο λεπτό θα ξεχυθούμε στους δρόμους για να μπορέσει να μπει μια τάξη στην πόλη», πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ