Προτεραιότητα ο τουρισμός υγείας και ευεξίας

Γιώργος Τζιάλλας: Αναγκαιότητα η διασύνδεση του τουρισμού με πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση και εμπόριο

Προτεραιότητα ο τουρισμός υγείας και ευεξίας

Ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εργασίες του ειδικού θεματικού συνεδρίου «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», που διοργανώθηκε στην Ιθάκη από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Γιώργος Τζιάλλας: Προτεραιότητα ο τουρισμός υγείας και ευεξίας

Ο κ. Τζιάλλας ανέπτυξε το κεντρικό στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, στις οποίες προτεραιότητα είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, που συμπεριλαμβάνει τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό.

Αναφέρθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη προώθηση και προβολή του ιατρικού τουρισμού, και στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και όλα τα συναρμόδια υπουργεία σε αυτήν την κατεύθυνση.

Προχωρά η αναγνώριση ιαματικών πηγών στην Ελλάδα

Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά στην ταχύτατη αναγνώριση νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη Ελλάδα και στην υποστήριξη νέων επενδύσεων στις τοπικές οικονομίες. Ειδικότερα, επισήμανε ότι στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η υποστήριξη των ΟΤΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ΕΠΑΝΕΚ για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών των ιαματικών πηγών που λειτουργούν οι Δήμοι. Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος , όπως ανέφερε ο κ. Τζιάλλας θα προβλεφθεί η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για την προώθηση των επενδύσεων και μέσω της δημιουργίας συμπράξεων δημόσιου ιδιωτικού τομέα ΣΔΙΤ που αναμένεται να κινητοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Διασύνδεση του τουρισμού με πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο

Αναφέρθηκε επίσης στο σχεδιασμό για την συνέργεια και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, το εμπόριο, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, προς όφελος των τοπικών οικονομιών.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της νησιωτικότητας. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε μικρά νησιά όπως η Ιθάκη,με έμφαση στην επιμήκυνση της θερινής περιόδου και την ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού, στη βάση των ιδιαίτερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε προορισμού.

Επίσης μίλησε εκτενώς για το στρατηγικό σχεδιασμό και την εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, της κρουαζιέρας, του γιώτινγκ και του καταδυτικού. Το Υπουργείο Τουρισμού, όπως επισήμανε ο κ. Τζιάλλας δίνει έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων που στο παρελθόν παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ