Τουσκ: «Η Ελλάδα έχει τιμωρηθεί αρκετά»

Τσίπρας tousk

«Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Eurogroup της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία». Αυτά δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ντόναλντ Τουσκ, μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

«Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τουσκ: «Η Ελλάδα έχει τιμωρηθεί αρκετά»

«Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία», επισήμανε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η διάθεση της ΕΕ δεν είναι να τιμωρήσει την Ελλάδα, αλλά να τη βοηθήσει, και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, τιμωρηθεί αρκετά.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί το αίτημα του Πρωθυπουργού για σύγκληση συνόδου των κρατών μελών της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις ούτε σχόλια επί αρνητικών σεναρίων.

Όπως είπε, είναι πολύ εύκολο να χαλάσει όλη μας η καλή δουλειά και να δώσουμε λάθος εικόνα με τέτοιες υποθέσεις.

«Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή είναι υποστηρίξει τους υπουργούς Οικονομικών να φτάσουν σε μια συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ