Έτοιμος για μεγάλες μειώσεις δαπανών ο Τραμπ

Κονδύλι 1,6 δισ. δολαρίων για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Τράμπ

Περικοπή κονδυλίων 3,6 δισ. δολαρίων στις ομοσπονδιακές δαπάνες σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδίου προϋπολογισμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Περισσότερα από 800 δισ. δολάρια θα περικοπούν από το πρόγραμμα πρόσβασης στο σύστημα υγείας (Medicaid), ενώ 192 δισ. δολάρια θα περικοπούν από τα προγράμματα διάθεσης τροφίμων στους φτωχούς.

Κονδύλι 1,6 δισ. δολαρίων για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Παράλληλα, ο Τραμπ ζητάει την έγκριση του Κογκρέσου για τη διάθεση κεφαλαίων 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Η κατασκευή του τείχους έχει βρεθεί στο επίκεντρο άσκησης έντονης κριτικής από τους Δημοκρατικούς, αλλά κι από συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους. Ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εκτιμά το συνολικό οικονομικό κόστος κατασκευής του τείχους στα 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μείωση 46,54 δισ. δολαρίων για τον αγροτικό τομέα στην επόμενη δεκαετία

Το σχέδιο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου προβλέπει μείωση δαπανών 46,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τον αγροτικό τομέα μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι μεγαλύτερες μειώσεις προβλέπονται στην υποστήριξη που λαμβάνουν οι αγρότες με την μορφή των επιχορηγήσεων στην ασφάλιση των καλλιεργειών, αλλά και την επιβολή πλαφόν στις πληρωμές τους.

Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά 29% για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του υπουργείου των Εξωτερικών, της χρηματοδότησης διπλωματικών δράσεων, αλλά και προγραμμάτων διεθνούς βοήθειας.

Πώληση του 50% των πετρελαϊκών αοθεμάτων εκτάκτης ανάγκης των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει την πώληση ποσοστού 50% των πετρελαϊκών αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν οι ΗΠΑ, αλλά και το άνοιγμα -μέχρι σήμερα- προστατευμένων περιοχών της Αλάσκας στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις, μέσα σε ορίζοντα 10ετίας για τον ισοσκελισμό των δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Το χρηματοοικονομικό κέντρο της Γουόλ Στριτ θα βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές δομικές αλλαγές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο προϋπολογισμού του Τραμπ, μέσω της αξιοποίησης οικονομικών κεφαλαίων, με κεντρικό στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ρευστότητας του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Η υπόσχεση του Τραμπ για τον ισοσκελισμό του ελλείμματος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας, στηρίζεται στην υπόθεση συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης 3% ετησίως.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ