Τράπεζες: Προγράμματα επιβράβευσης για συνεπείς δανειολήπτες

δανειολήπτες

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης κρίσης υπήρξαν αρκετοί δανειολήπτες που παρέμειναν συνεπείς παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς έχουν θέσει σε ισχύ προγράμματα  που επιβραβεύουν τους καλοπληρωτές σε μια προσπάθεια να τους δώσουν κίνητρα ώστε να παραμείνουν συνεπείς και τα επόμενα χρόνια.

Εθνική Τράπεζα

Από τις αρχές του τρέχοντος μήνα η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ανταμείβει τη συνέπεια των πελατών της.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι πελάτες των οποίων η εκταμίευση του στεγαστικού δανείου έγινε πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια, δηλαδή τον Αύγουστο του 2014 και νωρίτερα, και παραμένουν ενήμεροι τους τελευταίους 60 μήνες.

Η επιβράβευση μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος στο τέλος κάθε έτους και αφορά όσους υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους την τελευταία πενταετία (Σεπτέμβριος 2014 – Αύγουστος 2019).

Με βάση το πρόγραμμα οι συνεπείς δανειολήπτες τον Ιανουάριο του 2020 οι θα λάβουν το 1/3 της ετήσιας επιβράβευσης που αντιστοιχεί στην εμπρόθεσμη καταβολή δόσεων το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Τον Ιανουάριο του 2021 θα λάβουν την  ανταμοιβή τους για το δωδεκάμηνο του 2020.

Τι κερδίζουν οι ενήμεροι πελάτες της τράπεζας;

– Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

– Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

-Οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Παράδειγμα επιβράβευσης

Έστω στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ, 30ετούς διάρκεια που ελήφθη πριν από 6 χρόνια με επιτόκιο 3%.

Ο δανειολήπτης θα καταβάλλει το 2020 τόκους 3.800 ευρώ περίπου με μηνιαία δόση να ανέρχεται στα 632 ευρώ.

Το ίδιο νοικοκυριό πραγματοποιεί κάθε χρόνο δαπάνες σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων ύψους 6.000 ευρώ (350 ευρώ μηνιαίως σε σούπερ μάρκετ και 150 ευρώ σε βενζίνη).

Αν παραμείνει συνεπής στην πληρωμή των δόσεων του καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς και επιλέξει συνεργάτες του προγράμματος go4more για τρόφιμα και καύσιμα, τον Ιανουάριο του 2021 θα κερδίσει τα εξής:

 • Θα πιστωθούν στον λογαριασμό του περίπου 190 ευρώ
 • Θα κερδίσει 120 ευρώ δωρεάν αγορές στους συνεργάτες του προγράμματος επιβράβευσης go4more μέσω των 48.000 πόντων που θα πιστωθούν στην κάρτα του από τις αγορές του σε συνεργαζόμενα με την τράπεζα σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.
 • Θα κερδίσει επιπλέον 7.584 go4more πόντους, στο πλαίσιο του μόνιμου προγράμματος επιβράβευσης της τράπεζας, οι οποίοι πιστώνονται στην κάρτα του ανά τρίμηνο. Οι πόντοι αυτοί αντιστοιχούν σε 19 ευρώ περίπου.

Δηλαδή το συνολικό κέρδος στο 12μηνο διαμορφώνεται σε 330 ευρώ περίπου ή ένα ποσό ίσο με το 1.2 μιας μηνιαίας δόσης. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2020 ο δανειολήπτης θα λάβει το 1/3 της παραπάνω ανταμοιβής, ήτοι 110 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι υιοθετεί ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιβράβευσης των ενήμερων πελατών στεγαστικών δανείων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συνέπειας πληρωμών και της εμπέδωσης αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, σε ένα κοινωνικά ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιβράβευσης απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.

-Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.

-Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.

-Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για τους δανειολήπτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην Τράπεζα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Οι πελάτες θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, της ιστοσελίδας piraeusbank.gr ή του 18218.

Το δικό της πρόγραμμα επιβράβευσης ετοιμάζει και η Eurobank.

Πηγή: businessnews.gr

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ