Σκληρή κόντρα Τσακαλώτου με την αντιπολίτευση στη Βουλή

Ανδρέας Λοβέρδος: «Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δε φοράτε»

Τσακαλώτος: Δύσκολη η συνεργασία με το ΔΝΤ

Σκληρή κόντρα διεξήχθη σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στελέχη της αντιπολίτευσης που απαίτησαν την παραίτηση του υπουργού.

Εικότερα η εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε την έντονη της αντιπολίτευσης, με βουλευτές να καλούν τουν υπουργό να παραιτηθεί, όπως είχε υποσχεθεί στην περίπτωση που θα μειωνόταν το αφορολόγητο.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Πείτε πού λέω ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα»

«Είπατε πολλές φορές κ. Σταϊκούρα τη λέξη “ψεύτης”, ότι “λέτε ψέματα”. Εγώ σας προκαλώ για ένα θέμα: θα πάρετε τα πρακτικά και να πείτε πού λέω ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα. Όταν μου το δείξετε αυτό, εγώ θα σας ζητήσω συγγνώμη. Αν δεν το δείτε όμως, θα πείτε εσείς ο ίδιος ότι είσαστε ψεύτης. Ποτέ δεν είπα ότι τα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα», συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Όσο για την παραίτηση, δεν περίμενα ποτέ από εσάς κ. Βορίδη να φθάσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου και να λέτε για παντελονάτους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ανδρέας Λοβέρδος: Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δεν φοράτε

Η αναφορά Τσακαλώτου προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος πήρε τον λόγο και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο για το δώρο που μου έκανε στα γενέθλιά μου -να του δώσω και ένα γλυκάκι μετά- να κάνει αναφορά στο όνομά μου με αυτό το ύφος. Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από 9.000 το αφορολόγητο και το πήγατε στα 5.000 και κάτι. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας».

Μάκης Βορίδης: «Τη δέσμευση περί παραιτήσεως δε σας την επέβαλε κανείς, εσείς το θέσατε ως στοίχημα»

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του κ. Βορίδη. «Τη δέσμευση περί παραιτήσεως δεν σας την επέβαλε κανείς, εσείς το θέσατε ως προσωπικό σας στοίχημα. Εφόσον το θέσατε αυτό το στοίχημα, τι μετεβλήθη ως προς το αντικείμενο του στοιχήματος, που είναι το ύψος του αφορολόγητου; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι σας φταίει το επίπεδό μου, που έστω μπορεί να είναι χαμηλό. Δεν μπορεί να σας φταίει το επίπεδό μου για τη δική σας πολιτική ασυνέπεια. Φαντάζομαι τη σύγκριση με τον κ. Λοβέρδο δεν την κάνατε για να με εξυψώσετε».

«Γιατί δεν είστε συνεπής με όσα είπατε και δεν παραιτείστε;», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ