Τσακαλώτος: «Το Ελληνικό θα προχωρήσει άμεσα»

«Σύντομα θα επιλυθούν τα προβλήματα με Δασαρχείο και Αρχαιολογική Υπηρεσία»

Τσακαλώτος: «Το Ελληνικό θα προχωρήσει άμεσα»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα το έργο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, επαναβεβαίωσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ωστόσο ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση στην επενδυτή.

Τσακαλώτος: «Δεν είναι εφικτό να υπάρξει ακριβής χρόνος παράδοσης για το Ελληνικό»

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικώς με το θέμα, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει ακριβής χρόνος παράδοσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της κυβέρνησης. Επ’ αυτού, τόνισε ότι υπάρχουν οι Αρχές που εμπλέκονται στο έργο, οι οποίες αφενός είναι ανεξάρτητες να γνωμοδοτήσουν, αφετέρου έχουν τους χρόνους τους ως προς την έκδοση των αποφάσεών τους.

«Συντόμως θα επιλυθούν τα προβλήματα με Δασαρχείο και Αρχαιολογική Υπηρεσία»

Ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε πάντως ότι συντόμως θα επιλυθούν τα θέματα με το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ενημέρωσε επίσης ότι δρομολογείται η στελέχωση του γραφείου του Ελληνικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

«Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που συζητήσαμε εδώ ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και όπως το πάτε δεν θα τελειώσουν ούτε σε ένα χρόνο, αφού ούτε Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε», υποστήριξε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής.

Διαβάστε επίσης: Και νέα μνημεία ανακάλυψαν στο Ελληνικό

Οπισθοχωρεί το υπουργείο Πολιτισμού για τα μνημεία στο Ελληνικό

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ