Τσακαλώτος: Η εποχή της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει

«Τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές»

Τσακαλώτος: Το Φλεβάρη οι αποφάσεις για ΔΝΤ και χρέος

Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εστίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τον χαιρετισμό του στη Διεθνή Ημερίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα «Επίλυση Διαφορών και Προστασία Φορολογουμένων».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «Για πολλά χρόνια τα έσοδα στην Ελλάδα υστερούσαν από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο 6-7%, γεγονός που αποκαλούνταν και νόμιμη φοροδιαφυγή. Αυτή η εποχή έχει τελειώσει, τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξετασθεί και το θέμα της Επίλυσης Διαφορών που είναι κρίσιμο για τις σχέσεις μεταξύ των φορολογουμένων και των φορολογικών αρχών. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντησή του – που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 πμ – με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομιών Dr Markus Soder είπε ότι αυτή θα αφορά και την παροχή τεχνικής βοήθειας για το φορολογικό μας σύστημα.

Γιώργος Πιτσιλής: Η φορολογική διοίκηση πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών

Ο Γιώργος Πιτσιλής, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναφερόμενος στην διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και της Φορολογικής Διοίκησης. Όπως είπε μια σύγχρονη φορολογική διοίκηση πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ίδιος παρουσίασε τους ομιλητές της Ημερίδας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται διακεκριμένα στελέχη της φορολογικής διοίκησης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Οι σχέσεις κράτους και φορολογούμενων εξακολουθούν να είναι προβληματικές

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών επισήμανε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος τονίζοντας ότι οι σχέσεις κράτους και φορολογούμενων εξακολουθούν να είναι προβληματικές.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Θα μειώσω στο 20% τη φορολογία στις επιχειρήσεις

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ