Τσακαλώτος: Ποτέ δε δήλωσα ότι δε θ΄αποπληρώσουμε το χρέος τον Ιούλιο

Το δημοσίευμα της Bild περί παραίτησης της Ελλάδας από την επόμενη δόση διαψεύδουν Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Ηθικό σκάνδαλο να εξαιρούνται φορολογίας οι πλούσιοι με νόμιμο τρόπο

Το δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Αθήνα θα αρνηθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ, αν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν πάρει τη λύση για την ελάφρυνση χρέους, έσπευσε να διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε επίσης την εφημερίδα Bild

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα χθες. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφερόταν ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από τη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

«Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες» έγραφε.

Bild: Παραίτηση από την επόμενη δόση εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους

H Bild ανέφερε πως στην πρόθεση της Ελλάδας είναι να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν γίνει ελάφρυνση χρέους. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση χωρίς ελάφρυνση χρέους

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ