Τσίπρας: Ό,τι απόθεμα θα μοιραστεί σε όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη

Τσίπρας: Ορόσημο το 2018 για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία

«Ο,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί τον Δεκέμβρη σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη, εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 5ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου, που έγινε στα Γιάννινα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «οι προβλέψεις είναι στο τέλος του 2018 να έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, με αυτήν την πορεία της οικονομίας για να γίνει η απαραίτητη φορολογική ελάφρυνση , κυρίως, των μεσαίων και των μικρών στρωμάτων».

Στους λογαριασμούς των αγροτών 750.000.000 ευρώ

Από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πιστώθηκαν στους λογαριασμούς όλων των αγροτών 750.000.000 ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση και μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχουν εισπράξει, συνολικά για το 2017, ενισχύσεις ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτήσεις για έργα σε όλους τους τομείς και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Αρτας, Πρέβεζας) που όχι μόνο βγάζουν την περιοχή από την απομόνωση, αλλά της δίνουν και την απαραίτητη ώθηση για να εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης.

Η Ελλάδα σε “σημείο καμπής”

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια είπε ότι “βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, σε ένα σημείο που παίρνουμε τη στροφή, και, άρα, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν χρειάζεται να θεωρήσουμε ότι όλα τελείωσαν”.

Για τις εκλογές είπε ότι θα γίνουν στο τέλος της θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2019, και τότε “θα απευθυνθούμε πάλι στον ελληνικό λαό για να διαλέξει, συγκρίνοντας πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα είναι η χώρα την επόμενη ημέρα”.

Σε πανικό “ορισμένοι” διαδίδουν ψευδείς και απελπισμένες ειδήσεις

Καθώς η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς “ορισμένοι έχουν καταληφθεί από πανικό κι έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη προσπάθεια παραπληροφόρησης με πλαστές ειδήσεις”, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: “Πότε διαβάζουμε ότι υπάρχει κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών και των εσόδων, πότε ότι οι δανειστές μας είναι δυσαρεστημένοι με την αναδιανομή του πλεονάσματος και θα μας βάλουν χέρι, θα μας μαλώσουν.

Πότε ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα και δε θα πάρουμε την υποδόση των 800 εκατ. που την παίρνουμε αυτές τις μέρες. Πότε ότι η τρίτη αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα. Όλες αυτές οι ειδήσεις, συσσωρευμένες, για να κρατήσουν, να δημιουργήσουν ένα κλίμα, μέχρι να διαψευστούν, συνήθως την επόμενη ημέρα από αυτήν στην οποία τυπώνονται και κοσμούν πρωτοσέλιδα. Και βεβαίως για να διαπιστωθεί την επομένη ότι και το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά και η χώρα πιάνει τους στόχους της και ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο πολύ καλύτερο από κάθε άλλη φορά πριν από κρίσιμες αξιολογήσεις. ‘Αρα, θα ήθελα να πω ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε το φαινόμενο των fake news.

Έχουμε το φαινόμενο των desperate news, δηλαδή των απελπισμένων ειδήσεων. Δεν είναι απλώς ψευδείς ειδήσεις. Είναι απελπισμένες ειδήσεις, γιατί δεν υποδηλώνουν τίποτα άλλο, παρά την απελπισία ενός συστήματος εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της στις πλατιές λαϊκές μάζες, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις. Και όταν διαπιστώνει ότι η διαστρέβλωση δεν αποδίδει καρπούς στα οικονομικά, τότε αποκαλύπτει χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία και τρελές συριζαίες που πετάνε εικονίσματα από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας”.

Η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη σε αυτά τα φαινόμενα τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Εμείς κοιτάμε μπροστά συνομιλώντας με τις υγιείς δυνάμεις, τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, με τους ανθρώπους που παράγουν και δημιουργούν, προσπαθώντας να στήσουμε μαζί τους μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Δε μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε ούτε να απαντάμε, αλλά ούτε και να ασχοληθούμε με αυτήν τη μιζέρια”.

Νέο μοντέλο ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση και σημείωσε: “Τώρα που σιγά – σιγά αχνοφαίνεται στον ορίζοντα η οριστική έξοδος από αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να θελήσουμε ή να πιστέψουμε ότι μπορούμε, γιατί δε μπορούμε ούτως ή άλλως, να γυρίσουμε στο πώς ήταν τα πράγματα πριν την κρίση, στο 2009. Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο της παραγωγής και το μοντέλο της ανάπτυξης η κρίση θα ξανακυλήσει”.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσονται και τα περιφερειακά συνέδρια για τα οποία ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζουν επιτυχία, κυρίως στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όπου γίνεται πολύ ουσιαστική συζήτηση, σχεδόν με το μισό υπουργικό συμβούλιο κάθε φορά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει σε ρόλο κομπάρσου τις τοπικές κοινωνίες και βλέποντας την επιτυχία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων απευθύνθηκε σε όσους επιχείρησαν να “μποϋκοτάρουν” αυτά τα συνέδρια και να απουσιάζουν, λέγοντας: “Κάνουν λάθος κι εμείς τους λέμε, ακόμη και τώρα, να διορθώσουν το λάθος τους. Να έρθουν εδώ, όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε το αύριο του τόπου μας”.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ