Τσίπρας: Δε χρειάζεται έκτακτη Σύνοδος για την Ελλάδα

Την Παρασκευή η τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές

Τσίπρας

Μια λακωνική απάντηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο ερώτημα (της ΕΡΤ) αν εκτιμά πως θα γίνει έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα. «Νομίζω πως όχι», απάντησε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο ΣΕΤΕ.

Το στοίχημα για τον τουρισμό

Αναφερόμενος ο Αλέξης Τσίπρας στο στοίχημα που είχε βάλει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ τον περασμένο Μάιο, ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τουρισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το στοίχημα το κέρδισε ο ελληνικός τουρισμός και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα στο σύνολό της. Ο τουρισμός την κράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και θα δώσει ώθηση στα χρόνια που έρχονται».

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Την είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν ότι ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς.

Την παρασκευή η τηλεδιάσκεψη

Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί την Παρασκευή πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα. Ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν αναμένονταν αποφάσεις σήμερα, ωστόσο στόχος ήταν να ανοίξει ο δρόμος για μια επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Bloomberg: Συμβιβασμός με τους δανειστές

Σημειώνεται πως σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg έκανε λόγο για ένα σχέδιο συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Στο οποίο εξετάζεται να γίνουν οι περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019. Ενώ οι περικοπές που αφορούν στο αφορολόγητο όριο, επίσης 1% του ΑΕΠ, να μεταφερθούν για το 2020.

Το 2019 οι περικοπές

Παράλληλα, εφόσον οι προβλέψεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2018 δείξουν ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει το όριο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, οι περικοπές στη φορολογία θα έρθουν ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή, το 2019.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ