Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις

Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως, πλέον, η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Στη συνέχεια στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως «η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις».

«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες»

«Αυτό που θέλουμε είναι να απεγκλωβίσουμε τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους. Εσείς δεν έχετε σχέση με τέτοια φαινόμενα, αλλά γνωρίζετε πολύ κόσμο που βρίσκεται μέσα σε αυτό το εργασιακό πλαίσιο. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον βασικό κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας, τον εργαζόμενο. Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια»

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες που προσφέρει αυτός ο τόπος. Απαιτείται σκληρή δουλειά, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια και πίστη στις δυνάμεις μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να γυρίσει η ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ