Τσίπρας: Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα

ο Αλέξης Τσίπρας

«Η κυβέρνηση βάζει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζόμενων με στοχευμένα μέτρα και ελέγχους», σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, τονίζοντας πως «προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα».

Ειδικότερα, την ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύει σχετικό βίντεο αναφορικά με αυτόν τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του έλληνα Πρωθυπουργού (primeminister.gr):

“Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία”. Ειδικότερα αναφέρεται ότι “κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας”.

Σημειώνεται ότι “με μια σειρά πρωτοβουλίες –όπως η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας, οι στοχευμένοι έλεγχοι στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, η αναβάθμιση υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, ο συντονισμός και η κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και η ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας– πετύχαμε και μειώσαμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας”.

Τονίζεται επίσης ότι:

 •  “Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία”.
 • “Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται”.
 • “Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.
 • “Aποτέλεσμα: Από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, η αδήλωτη εργασία μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές”

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ