ΝΔ: Άμεσες εξηγήσεις Τσίπρα-Καμμένου για τον περίεργο μεσάζοντα

ΝΔ: Ημίμετρα οι παροχές της κυβέρνησης για το ΦΠΑ στα νησιά

Άμεσες απαντήσεις από τον υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία, με την αφορμή δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με τη συμφωνία για πώληση πολεμικού υλικού από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, κάτι που ρητά απαγορεύεται από το νόμο, ενώ σημειώνεται πως, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Αμύνας, Πάνος Καμμένος διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού – παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας.

ΝΔ: Ποιος ήταν ο μη πληρεξούσιος μεσάζοντας και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καλεί στην ανακοίνωσή της τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα να απαντήσουν, «ποιος ήταν ο – κατά το δημοσίευμα – μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες».

Επίσης, τους καλεί να απαντήσουν αν ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει τη διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα καθώς και το ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στις 17 Ιουνίου 2017; Η ΝΔ χαρακτηρίζει το θέμα εξαιρετικά σοβαρό και γι’ αυτό θα καταθέσει αύριο και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ