«Μείζον θέμα η διαφορετική απόψη Τσίπρα-Καμμένου για τα Σκόπια»

Κικίλιας: Ο Καμμένος οφείλει εξηγήσεις για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

«Εγείρεται ένα μείζον θέμα, γιατί σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν διαφορετική άποψη. Δεν γίνεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», o εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη Βουλή, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Βασίλης Κικίλιας: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων

«Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα Σκόπια, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη θέση «κατοχυρώθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά στο Βουκουρέστι, και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα από κανέναν».

«Εγείρεται ένα μείζον θέμα, γιατί σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν διαφορετική άποψη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες. Κατά το δοκούν και ειδικά για πολύ σημαντικά θέματα. Οπότε, αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η δεδηλωμένη μπορεί να υπάρχει, όταν στα πάρα πολύ σημαντικά θέματα η κυβέρνηση στηρίζεται από το σύνολο, των 153. Αλλιώς δεν υπάρχει».

«Η κυβέρνηση ασφυκτιά μέσα στα συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια της Δημοκρατίας μας»

Αναφερόμενος στις συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως με εντολή του πρόέδρου της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης, Γ. Πλακιωτάκης, πήγε στο γραφείο του αρχηγού του Λιμενικού, με το ερώτημα γιατί δεν έχει γίνει ΕΔΕ στον συγκεκριμένο λιμενικό, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση για το ΝOOR 1.

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ασφυκτιά μέσα στα συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια της Δημοκρατίας μας και οι αγωνιώδεις δημόσιες ανακοινώσεις εισαγγελέων και δικαστικών και οι κραυγές αγωνίας πέφτουν στο κενό».

«Οι Μαινουδάκος,  Πικραμένος και  Αθανασίου πήγαν εκεί χρόνια πριν γίνουν πρόεδροι, όταν ήταν σε πολύ χαμηλότερες θέσεις στο δικαστικό Σώμα»

Σχετικά με το θέμα της κ. Θάνου, υπογράμμισε ότι πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, πρόεδρος ανώτατου δικαστηρίου, διορίζεται και καταλαμβάνει κυβερνητική θέση λίγο μετά την αποχώρησή του. «Η κ. Θάνου ανέλαβε τη θέση χωρίς αντιμίσθιο, γιατί όπως αποκαλύφθηκε, από τις πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές των τελευταίων ημερών, θα έχανε τα συνταξιοδοτικά της δικαιώματα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να πω και για τον κ. Μαινουδάκο και για τον κ. Πικραμένο και για τον κ. Αθανασίου, ότι αυτοί οι άνθρωποι πήγαν εκεί, χρόνια πριν γίνουν πρόεδροι, προφανώς ήταν σε πολύ χαμηλότερες θέσεις στο δικαστικό Σώμα, και μετά από αποφάσεις των ανώτατων δικαστικών συμβουλίων, δηλαδή ως ορίζει το Σύνταγμά μας, πήγαν και επέστρεψαν. Το Σύνταγμά μας λέει ότι μετά από απόφαση των ανώτατων δικαστικών συμβουλίων, οι συγκεκριμένοι, για τους οποίους αναφέρατε, αποσπώνται εκεί και μετά επιστρέφουν στη θέση τους. Αυτό είναι συνταγματικά ορισμένο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ