Τσίπρας-Λαγκάρντ: Ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης το συντομότερο

Τσίπρας-Λαγκάρντ: Ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης το συντομότερο

«Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ. Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ έκανε λόγο για πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας πως για να εδραιωδεί η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη κρίνεται απαραίτητη η τήρηση της συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης το συντομότερο

Τσίπρας και Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφώνησαν στην το συντομότερο δυνατόν ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. «Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Αλλά», τόνισε, «τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διευρυμένη συνάντηση επίσης συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο προσωπάρχης της κ. Λαγκάρντ, Ντέηβιντ Λίπτον, και ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στρατηγικής και πολιτικής, Χιου Μπρέντεκαμπ.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ