Τσίπρας: Το καταστροφολογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε

Τσίπρας: Η Δυτική Αττική να γίνει η

Για αντιπολίτευση της«συμφοράς και της πυρκαγιάς» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και «εξυπηρέτηση εκδοτικών συμφερόντων», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας στο ίδιο πλαίσιο και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αλέξης Τσίπρας: Το καταστροφολογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα και ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεται έχει να κάνει και με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Σημείωσε ότι αυτή η αντιπολιτευτική τακτική είναι σύμπτωμα του «στρατηγικού αδιεξόδου» της ΝΔ, της οποίας το «καταστροφολογικό αφήγημα» κατέρρευσε, καθώς «η χώρα βαδίζει, σε πείσμα δικό σας και των συμφερόντων που σας στηρίζουν, με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία».

«Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο κύριε Μητσοτάκη»

Σχολιάζοντας τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε σκωπτικά πως αν έκρινε με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων θα ομολογούσε ευθαρσώς ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση «των ονείρων μας», που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει: «Με έναν ακραίο λόγο που κινείται στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που πολλές φορές υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και προσωπικές επιθέσεις, που αφαιρούν από την αξιοπιστία ενός κόμματος που για χρόνια λειτουργούσε με όρους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος τουλάχιστον όπως το όριζε από τη δική της συντηρητική οπτική».

«Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι με τις «αμέτρητες φορές που έχει υποπέσει σε πρωτοφανή ηθικά και πολιτικά ατοπήματα, δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας» και ότι από εκεί πηγάζει και το άγχος ώστε με κάθε κόστος για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες να επανέλθει στη θέση της κυβέρνησης.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ