Σε ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων συμφώνησαν Πούτιν-Τσίπρας

Στενή συνεργασία στην οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό αποφάσισαν ο ρώσος Πρόεδρος και ο έλληνας πρωθυπουργός

Σε ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων συμφώνησαν Πούτιν-Τσίπρας

Στην ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στο Πεκίνο ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας: «Σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και των τουριστών από τη Ρωσία»

Τα τελευταία χρόνια -σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας- διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων. Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο του «Belt and Road Forum».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ